GUADEC 2010

Door merlijn85 op zaterdag 26 juni 2010 15:26 - Reacties (2)
Categorie: Open Source, Views: 2.621

Alweer even geleden dat ik gebruik heb gemaakt van mijn blog, maar er is weer iets leuks in aantocht. Van 24-30 Juli wordt de GNOME Users’ And Developers’ European Conference gehouden in het gebouw van de Haagse Hogeschool, oftewel voor nederlanders en belgen de ideale kans om deel te nemen aan deze conferentie.

Hoewel ik zelf niet een enorme voorkeur heb qua desktop environment (ik zit >80% van de tijd in de terminal of IDE), maak ik toch vaak gebruik van GNOME. Het is misschien een wat suffe argumentatie, maar voor mij is het belangrijk dat een desktop environment eenvoudig werkt. Het werken met wmii / awesomewm / xmonad gaat teveel tijd kosten, en dan is een complete oplossing zoals GNOME, KDE, Xfce of LXDE heel erg fijn. Nu hoor ik vaak dat mensen GNOME bloated en traag vinden, maar als je op een netbook of trage oude machine wil werken kan je ook prima voor LXDE gaan dat in mijn ogen zelfs nog sneller en lichter is dan het bekendere Xfce.

Eigenlijk ben ik dus niet een echte GNOME aanhanger, maar toch ga ik zeker even een kijkje nemen op de GUADEC aangezien die nu een keer vlakbij is. En hopelijk kan ik met deze blog nog een aantal andere tweakers overhalen om een keertje te komen kijken.

Meer info op guadec.org

Volgende: Be careful with wildcard AAAA records! 12-'11 Be careful with wildcard AAAA records!
Volgende: Precieze GeoIP resultaten 02-'10 Precieze GeoIP resultaten

Reacties


Door Tweakers user himlims_, zaterdag 26 juni 2010 18:36

ik ben laatst met lxde in aanraking gekomen via partit-image (?), die heeft een bootable usb versie, damn dat draaide als een tierelier op een oude 486 :+ dus later in mijn eigen bak gedaan, diverse toepassingen verschijnen instant op 't scherm :P hmmmz

additionele info:

In its 11th consecutive year, GUADEC 2010 is being held in the The Hague University, in The Hague, Netherlands, from Monday 26th July, until Friday 30th July.

Registrants may choose between three levels: the student/hobbyist level at EUR 0,-, the normal level at EUR 100,- and the professional level at EUR 250,-. Foundation members are eligible for a EUR 25,- discount on the normal level.

Door Tweakers user merlijn85, zaterdag 26 juni 2010 18:56

De echte conferentie begint idd op de 26e, maar de 24e en 25e zijn er hacker meetings die eigenlijk ook onder GUADEC vallen: http://guadec.org/index.php/guadec/2010/schedConf/overview

Verder ga ik ervan uit dat de meeste mensen toch het liefst binnen wandelen met een gratis student/hobbyist toegang. De betaalde toegang is voornamelijk om sponsoring aan te moedigen, omdat er in het organiseren van dit soort dingen veel kosten worden gemaakt en veel op vrijwillige basis gebeurd.

Ik denk trouwens dat je de http://partedmagic.com/ bedoeld, maar dat is gebouwd voor i586 processoren (dat wil zeggen alles vanaf pentium 2), maybe dat jij nog een oude versie hebt voor je 486?

Reageren is niet meer mogelijk