Alles over een van mijn favoriete games!

Live muziek in FPS games

Door merlijn85 op dinsdag 9 juni 2009 11:49 - Reacties (4)
Categorie: Nexuiz, Views: 2.129

Zo nu en dan komt er eens iets voorbij dat je op een apart idee brengt. Zo kwam iemand in de community aanzetten met het vrij oude filmpje:Zo rond 0:30 wordt er gesproken over 'Melee weapons' en zijn we met een aantal Nexuiz developers tot de conclusie gekomen dat we eigenlijk idd wel een '@!#%'n Tuba' missen. Zo gezegd, zo gedaan en na een paar dagen hadden we in SVN een ware Tuba model en kon deze bespeeld worden door middel van movement key combinaties.

Als added feature hebben we ook de bots ermee overweg leren gaan, dus met gepaste trots presenteren wij het Nexuiz Bot Orkest:Het aparte bewegen is de manier waarop het instrument moet worden bespeeld, en daarbij komt er bloed uit hun oren vanwege het geluid (het is dus ook als echt wapen te gebruiken). Kudo's voor wie als eerste raad wat de bots naspelen :-).

nb. Voor wie Nexuiz nog niet kent. Nexuiz is een Open Source FPS die crossplatform (Linux/Mac/Windows) te spelen is, er bestaan vele mods voor en er wordt actief aan de ontwikkeling gewerkt. Meer info op nexuiz.com.

Nexuiz - Cross-platform gamen is geen mythe

Door merlijn85 op zondag 5 april 2009 11:17 - Reacties (4)
Categorie: Nexuiz, Views: 2.653

Na lang wachten is de nieuwe release van Nexuiz een feit! In versie 2.5 zijn een hoop nieuwe features toegevoegd en is veel gedaan om het geheel visueel aantrekkelijker te maken. Voor wie er nog niet mee bekend is, Nexuiz is een First Person Shooter die zich vooral richt op online multiplayer. Het spel onderscheid zich van andere games in dit genre door een ontzettend snelle gameplay en veel gamemodes waarin allemaal verschillende trucs beschikbaar zijn. Verder is het geheel multiplatform en draait op zowel Linux als MacOSX en Windows - en alle code inclusief modellen zijn beschikbaar onder GPLv2.

http://alientrap.org/nexuiz/screenshots/nexuiz_screenshot_10_thumb.jpg
http://alientrap.org/nexuiz/screenshots/nexuiz_screenshot_4_thumb.jpg
Meer screenshots

De systeemeisen voor het spel zijn zeer verschillend en hangen erg af van het OS, de laagste settings zal voor oudere systemen best te spelen zijn en de hoogste settings zullen nog best zwaar zijn voor de nieuwere gamesystemen.

Er is een mooie review te vinden op phoronix, en het spel kan HIER worden gedownload (636MB), en kan na het unzippen direct gestart worden.

Overigens is Nexuiz nog steeds hard op zoek naar developers, dus voor programmeurs / grafische artiesten / audio artiesten zijn er een hoop leuke dingen te doen. Alle tools waarmee ontwikkeld wordt zijn ook beschikbaar onder GPLv2, en het programmeren gebeurt in C / QuakeC. Voor meer info kijk eens op het forum of kom eens langs in #nexuiz op Quakenet of #alientrap op Anynet.